Natuur

Paul Deckers gebruikt in zijn werk de natuur als zijn materiaal, maar de natuur is ook zijn inspiratiebron. Paul houdt van een uitdaging en schrikt er niet van terug om die overal ter wereld aan te gaan. 

Vaak vinden zijn vernieuwende creaties hun oorsprong in verre oorden. De ideeën voor zijn florale creaties doet hij op de meest bijzondere plekken op. Hij trekt regelmatig de jungle van zuidoost Azië in en omringt zich er enkele dagen alleen met de lokale flora en fauna. Terwijl hij zijn ogen goed de kost geeft schetst hij in totale afzondering A4’tjes vol en tekent de ene na de andere vorm uit de natuur. Thuis in Posterholt creëert hij met deze indrukken de meest fantastische creaties.

Symbolisch en spiritueel, een eigen signatuur

De creaties van Paul Deckers hebben een geheel eigen signatuur. Hij werkt niet alleen met bloemen maar gebruikt ook takken, twijgen, wortels, bladeren, en combineert mossen of andere plantaardige en natuurlijke materialen in zijn ontwerpen.

Paul spreekt dan ook over Florale Vormgeving, een begrip dat Deckers in 1986 introduceerde. Zijn florale creaties spreken een eigen taal: ze zijn symbolisch of spiritueel te noemen. Pauls grote kunde ligt in persoonlijk bloemwerk. Symboliek, spanning tussen en kracht van de materialen spelen hierbij een grote rol. Deckers creëert florale vertalingen van menselijke emoties.

De natuur, zijn grootste inspiratiebron

De creaties van Deckers zijn spraakmakend en vinden ze hun oorsprong in de natuur, zijn grootste inspiratiebron. Paul is een groot aanhanger van het idee: ‘Less is more’. De kunst van het weglaten.

‘Kijk eens naar een stuk hout, of de steel van een bloem en ontdek dat ze op de juiste plaats een meerwaarde krijgen. Al deze natuurlijke materialen kunnen worden gebruikt om krachtige en aantrekkelijke arrangementen te maken. Dat is Florale Vormgeving’.

Meer Foto’s