Florale emoties…

Paul Deckers over zijn werk

“Bij de realisatie van mijn creaties spelen een aantal factoren een belangrijke rol. DE NATUUR is, zoals bekend, mijn grootste inspiratiebron. In mijn werk bedien ik mij voor een belangrijk deel van de natuur. Veelal voor de materialen van mijn creaties; in ieder geval laat ik mij er altijd door inspireren. Steeds als ik gefascineerd wordt door mijn omgeving vertaalt zich dat vroeg of laat in mijn werk. Vaak vinden de meest vernieuwende creaties hun oorsprong in verre oorden, maar ook mijn achtertuin of een goed gesprek van mens tot mens laten zich vertalen in kunstige creaties.”

Symbolisch en spiritueel.

 “Mijn florale creaties spreken een eigen taal. Niet zelden zijn ze symbolisch of spiritueel te noemen. Vanaf 1984 heb ik mij verdiept in de achtergronden en symboliek van de florale wereld.

Florale emotie

Iedere dag is Paul Deckers bezig met úw emotie. Dat kan vreugde maar ook verdriet zijn. “Voor mij is het iedere keer opnieuw een uitdaging om met een florale vormgeving de vertolking van een menselijke emotie weer te geven. Dit kan een boeket zijn voor een speciale gelegenheid, een roosje voor het kind als troost voor haar zieke moeder, rouwbloemwerk bij afscheid maar ook een versiering, een floraal accent  of de volledige florale aankleding van het Sint Pietersplein in Rome”

“Bloemen spreken de taal van alle mensen”

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]