Geschiedenis

“Deckers”: vanaf 1969 natuurrijk vakmanschap!
Het bedrijf Deckers is door Toos en Tjeu Deckers, de ouders van de huidige eigenaar Paul Deckers, gestart op 15 november 1969. Al vanaf zijn prille jeugd is Paul Deckers gefascineerd door de natuur: dé inspiratiebron voor zijn florale vormgeving. De beslissing om voor dit geweldige vak te kiezen is een juiste geweest. Sinds midden jaren tachtig is DECKERS een begrip binnen de bloemsierkunst.

Sinds 1986 is Paul Deckers “Master Floral Designer”.
De activiteiten zijn vanaf dat moment niet tot Posterholt beperkt gebleven. Opdrachten uit binnen -en buitenland, tentoonstellingen en shows hebben ervoor gezorgd dat u bij DECKERS voor alle vormen binnen de bloemsierkunst en Florale Vormgeving terecht kunt.

Waarom: Florale Vormgeving?
Met Florale Vormgeving bedoelt Paul Deckers dat er met meer dan alleen bloemen gewerkt wordt. Natuurlijke materialen worden vormgegeven tot een arrangement met bijvoorbeeld planten, bladeren, bloemen, stelen, stronken, wortels en mossen. De spraakmakende boeketten en bloemstukken worden dagelijks uit de gehele regio besteld: Deckers is sterk in persoonlijk bloemwerk! Florale Vormgeving werd door Paul Deckers in 1986 als naam en bedrijf geïntroduceerd.

Teamwork.
Natuurlijk is natuurrijk vakmanschap binnen een bedrijf als Florale Vormgeving Paul Deckers alleen mogelijk met een perfect team. Het creërende kernteam van Deckers is hecht en zeer goed op elkaar ingespeeld. Het team bestaat uit twee arrangeurs. Daniëlle van Keeken en Paul Deckers. Verder zijn er bloembinders, bezorgers, oproepkrachten en gemiddeld twee stagiaires werkzaam binnen het bedrijf. Met regelmaat worden freelance arrangeurs ingehuurd bij speciale projecten. Paul Deckers: “Wij functioneren optimaal doordat wij zeer goed op elkaar zijn ingespeeld en elkaar goed aanvoelen en aanvullen. Omdat wij dagelijks bezig zijn met het ontwikkelen van nieuwe ideeën en daar heel veel plezier in hebben bent u verzekerd van originele creaties. Alles wat u in onze zaak ziet wordt vervaardigd door mensenhanden… Dat kost tijd en daarom moet u wel eens even wachten. Echter; één voordeel kunnen de mensen van Deckers u verklappen: U wéét waaróp u wacht: een origineel, speciaal voor Ú gemaakt arrangement”

Gouden speld “40 jaar Deckers”.
Zondag 15 november 2009 werd het jubileum “40 jaar Deckers” gevierd.
Om 15.00 uur opende gedeputeerde Jos Hessels de expositie en feliciteerde het team van Florale Vormgeving Paul Deckers. Op deze dag wisten meer dan 1000 bezoekers de weg naar Deckers te vinden en werd het team overladen met felicitaties en cadeaus. Van Fleurop Interflora Nederland mocht Deckers de gouden speld in ontvangst nemen die Paul Deckers symbolisch opdroeg aan zijn ouders door het opspelden van de speld bij zijn moeder Toos Deckers. Tjeu en Toos Deckers openden op 15 november 1969 hun bedrijf in Posterholt.